Primerke te vrste so v jezeru ujeli vse do globin 160 m. Enako prisotna je vse od plitvih voda pa do zelo globokih voda omenjene globine v okolju s peščenim ali blatnim dnom. Podobno kot B. ferox ta vrsta primarno lovi ostrižnike blizu podlage in le redko v odprtih vodah.
Običajna odrasla velikost:
Največja izmerjena velikost ujetega primerka te vrste je bila 30,5 cm.
Razlika med spoloma:
Odrasli samci se ločijo od samic po prisotnosti črnih označb po telesu in po veliki rumeni lažni ikri na repni plavuti.
Priporočljiva velikost akvarija:
600 L
Ureditev akvarija:
V akvaristiki je zelo redka, zato nekih večjih izkušenj glede bivanja v akvariju ni. Ureditev naj bi bila podobna kot pri B. ferox. Akvarij dolžine vsaj 160 cm (cca 600 L) z drobnim peskom na dnu, skale pa če so že dodane naj ne bodo ostre in naj jih bo le nekaj (niso pa sploh nujne, lahko je samo pesek).
Najboljše je, da jih imamo v akvariju same, saj se B. graueri kljub velikosti ne počuti dobro v družbi agresivnih ostrižnikov.
Hrana:
Mesojed. V glavnem se prehranjuje z ostrižniki iz peščenega okolja, predvsem s tistimi iz skupine Ectodinov (v glavnem s Xenotilapijami).
Razmnoževanje:
Razmnoževanje doslej ni bilo opazovano ne v akvariju ne v jezeru, ampak ni dvomov, da je ustonoša, način razmnoževanja pa verjetno podoben kot pri ostalih vrstah v rodu Bathybates.
Agresivnost:
Miren ostrižnik, ki pa ga ne smemo naseliti skupaj z manjšimi vrstami, saj ti hitro postanejo njegova hrana.
Please note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.
Ureditev naj bi bila podobna kot pri B. ferox. Akvarij dolžine vsaj 160 cm (cca 600 L) z drobnim peskom na dnu, skale pa če so že dodane naj ne bodo ostre in naj jih bo le nekaj (niso pa sploh nujne, lahko je samo pesek).
Najboljše je, da jih imamo v akvariju same, saj se B. graueri kljub velikosti ne počuti dobro v družbi agresivnih ostrižnikov.
Fotografija: © by Jiten Vaitha