Telmatochromis cf. temporalis 'Molwe'.jpg Tropheus moorii 'Molwe'.jpg Variabilichromis moorii 'Molwe'.jpg Xenotilapia sp. 'papilio sunflower' Molwe.jpg Xenotilapia spilopterus 'Molwe'.jpg
Previous pageNext pageVariabilichromis moorii 'Molwe'
Fotografija:

© by African Diving Ltd

Skupina/Rod: Lamprologini/Variabilichromis
Biotop: Skalno okolje.
Običajna odrasla velikost: 12 cm / 15 cm
Priporočljiva velikost akvarija: 200 L
Ureditev akvarija: Zagotovimo dovolj kamnov, ki jih namestimo tako, da ustvarimo čim več jam in prehodov.
Je zelo agresiven ostrižnik, zato ga naselimo skupaj predvsem z drugimi večjimi agresivnejšimi Tanganjika ostrižniki.
Hrana: Vsejed. Prehranjuje se v glavnem z zooplanktonom, fitoplanktonom in raznimi nevretenčarji, ki jih najde v pesku. Precejšen delež njegove hrane pa je tudi rastlinskega izvora (alge), zato jim zagotovimo v akvariju dovolj hrane obogatene z spirulino. V primerjavi z drugimi ostrižniki iz vrst Lamprologinov ima namreč precej dolg prebavni trakt.
Razmnoževanje: Spada med ostrižnike, ki se drstijo na podlagi (pesku). Drst se zgodi ponavadi znotraj kake jame. Mladice so ponavadi lepih pastelno rumenih barv in jih je najboljše hraniti z živo artemijo
Agresivnost: Zelo agresiven ostrižnik tako znotraj svoje vrste, kakor tudi do drugih vrst. Naselimo jih skupaj le z robustnejšimi Tanganjiškimi ostrižniki.
Komentar: /

Variabilichromis moorii 'Molwe'
Fotografija: © by African Diving Ltd


Variabilichromis moorii 'Molwe'
Fotografija: © by African Diving Ltd
Please note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.